Webáruház

Szaküzlet

Szerviz

Szoftver- és honlapfejlesztés

IT biztonság

Vállalati megoldások
Blog
Lassú a géped? Ezeket tudod tenni.
2020. 07. 09.

Miért lehet lassú a számítógépem?

Nem kell egyből a legrosszabbakra gondolni, nem biztos, hogy egy vírus okozza a lassulást. Számtalan más oka is lehet annak, hogy nem az elvárt sebességgel működik az eszközünk:

Megtelt a RAM: A fizikai memóriád állapotát a Windows feladatkezelőben tudod ellenőrizni a teljesítmény fülön. Ha ez az oka, akkor a RAM bővítése megoldhatja a problémádat, amit a legtöbb asztali gépnél és laptopnál meg lehet tenni. A laptopok kevésbé bővíthetőek, mint az asztali gépek.

Megtelt a tárhely (HDD vagy SSD): ahogy a RAM, úgy a számítógéped tárhelye is meg tud telni. Ezt a „”Saját gép”” megnyitásakor tudod ellenőrizni. Ha HDD-d van, akkor érdemes eleve elgondolkodni azon, hogy SSD-re válts, amivel érzékelhető gyorsulása lehet a gépednek (persze csak akkor, ha nem telt meg!).

Túl sok programot futtatsz egyszerre: ugye te sem szereted, ha 100 felé kell egyszerre figyelned? A számítógépek bár sokkal nagyobb számolási kapacitással rendelkeznek, mint mi, emberek, de nem érdemes túl sok programot futtatni egyszerre, ahogy túl sok böngésző (Chrome, Firefox, Safari, Explorer) tabot sem.

Túl sok program indul el a bekapcsolás után automatikusan: vannak olyan programok, amelyeknek erősen ajánlott bekapcsolás után elindulni. Ha tényleg csak a legszükségesebbeket indítod el automatikusan, akkor azzal csökkenteni tudod az időt a bekapcsolástól a használatra kész állapotig

Vírusok, kártevők: sajnos arra is van esély, hogy ezek okozzák a sebesség csökkenését. Ezeket a legtöbb esetben csak szakemberek tudják megfelelően (és véglegesen) eltávolítani.

Bármelyik is okozza a problémát, szaküzletünkben készségesen segítünk neked megtalálni és kijavítani az okát, ahogy ezt tettük már többszáz másik számítógéppel/laptoppal is!
https://www.computerpont.hu/szerviz/

 


Hasonló bejegyzés:
Kapcsolat
Szolgáltatásaink
Információ
Rólunk