Webáruház

Szaküzlet

Szerviz

Szoftver- és honlapfejlesztés

IT biztonság

Vállalati megoldások
Blog
Ezért kell évente nagytakarítás a laptopodnak is
2020. 07. 26.

Ez történik, ha nincs rendszeresen tisztítva a laptop/PC

Ugyan a szoftveres tisztítás is elengedhetetlen, de most a gép belsejének nagytakarítására szeretnénk felhívni a figyelmet. Az alábbi következményei lehetnek, ha legalább évente nincs ilyen módon is karbantartva a géped!

🧹Túlmelegedés
Az első és legáltalánosabb jel, ha túlmelegedik a géped. Sokszor itt ugyanis nem az az oka, hogy nagyon magas teljesítményt ad le, hanem az, hogy nincs megfelelően karbantartva a számítógép.

🧹Beragadó billentyűk
Kellemetlen tud lenni, amikor nem működik, egy billentyű, mert valamilyen apró szemcsék (esetleg ételmaradék) miatt beragad. Ennél talán még sokkal kínzóbb, amikor csak időnként nem működik megfelelően, mert nem lehet tudni, mikor sikerül működésre bírni, mikor nem. Egy biztos, egy beragadt betű meg tudja keseríteni a munkanapokat, és a kikapcsolódásra szánt időt is.

🧹Egészségügyi kockázat
Brit tudósok számtalan hasznos (és nem annyira hasznos) dolgot kimutattak már. Azonban érdemes hallgatni rájuk, amikor azt mondják, hogy egy átlagos irodai billentyűzeten több baktérium van, mint egy wc ülőkén. Ha nálad nem is ennyire drámai a helyzet, gondolj bele, mennyi baktérium, spóra kerülhet a belsejébe több év alatt, amelyek akár szaporodásnak is indulhatnak.

🧹Rövidebb élettartam
A túlmelegedés és belső mechanikai sérülések a por, kosz miatt végzetes következményekkel járhatnak hosszútávon a túlmelegedés mellett. Szintén ebből a problémából következik az akkumlátor rövidebb élettartama is. Egyébként szinte nincs olyan alkatrész, ami nem adja meg hamarabb magát, ha takarításmentesen kell üzemelnie.

🧹Lassabb működés
A géped a rendelkezésre álló kapacitásait nem teljesen annak fogja szentelni, hogy betöltődjön a kedvenc weboldalad, hanem arra is, hogy megelőzze a túlmelegedést például. Ezzel érzékelhetően csökkenhet a teljesítmény.
Érdemes legalább évente alaposan kitakarítani a laptopodat. Amennyiben nem szeretnél azon aggódni, hogy vajon meglesz-e az összes csavar, kisütöd-e az alaplapot egy óvatlan mozdulattal, akkor bízd szakemberekre, akik a megfelelő tapasztalattal és felszereléssel rendelkeznek ahhoz, hogy sérülésmentesen szétszereljék, kitakarítsák ÉS össze is rakják utána az eszközöd!

Írj nekünk, vagy nézz be hozzánk és kérd a segítségünket: https://www.computerpont.hu/szerviz/


Hasonló bejegyzés:
Kapcsolat
Szolgáltatásaink
Információ
Rólunk