Webáruház

Szaküzlet

Szerviz

Szoftver- és honlapfejlesztés

IT biztonság

Vállalati megoldások
Blog
Asztali számítógép vagy laptop? A döntés nem mindig egyszerű.
2020. 09. 14.

Asztali számítógépet, vagy laptopot válassz?

A döntés nem egyszerű, több szempontot is érdemes fontolóra venned, nézzük melyek ezek, ne csak az aktuális trendnek megfelelően dönts!

❓Milyen helyzetben szeretnéd használni?

Ha kizárólag otthon szeretnéd használni a gépedet, bármelyik kategória mellett leteheted a voksodat. Ha időnként magaddal szeretnéd vinni, például munka miatt, vagy nyaralásra: egyértelmű, hogy egy laptopot szükséges választanod.

❓Mire szeretnéd használni?
Gondold át, hogy milyen programokat szeretnél használni és ennek függvényében mérlegelj. Ha leendő számítógépedet csak internetezésre és egy Word, vagy Excel program futtatására használnád, akár egy alacsonyabb árkategóriás laptop is
kielégítheti az igényeidet. Amennyiben nagyobb teljesítményt igénylő
programokat is szükséges lenne használnod, például grafikai munkákhoz, vagy egyedi irodai programokat kéne futtatnod, a pénztárcád mélyébe kell nyúlnod.

Meg kell fontolnod, hogy egy felsőbb-kategóriás laptop mellett teszed majd le a voksodat, vagy esetleg szóba jöhet egy kicsit olcsóbb asztali számítógép is.

❓Szeretnél rajta alakítani, konfigurálni?

Asztali gépedet folyamatosan és rugalmasan fejlesztheted, laptop esetében pedig komoly problémákba ütközhetsz ezt illetőleg. Erősen típustól függ, hogy mit tudsz alakítani és mit nem, legtöbbször pedig csak szervizben tudnak segíteni.

❓Mi lesz akkor, ha elromlik?
A laptopodat felkapod és viszed a szervizbe – a PC-t kicsit nehezebb szállítani. A könnyű szállíthatósággal ellenben egy laptop szervizelése bonyolultabb és nagyságrendekkel drágább lehet, mint egy személyi számítógépé, hiszen több egyedi alkatrészt tartalmazhatnak, amelyek beszerzése is időigényes lehet.
Amennyiben tanácstalan lennél a választást illetőleg, szakképzett kollégáink a Computer Pontnál az igényeidnek megfelelően segítenek kiválasztani a számodra megfelelő típust és darabot.

Hasonló bejegyzés:
Kapcsolat
Szolgáltatásaink
Információ
Rólunk