Webáruház

Szaküzlet

Szerviz

Szoftver- és honlapfejlesztés

IT biztonság

Vállalati megoldások
Blog
Villámlás, viharok, áramingadozás? Így óvhatja meg adatait
2020. 06. 11.

Az egyre gyakoribb nyári viharok, valamint az ezzel járó beázások, villámlások rendkívül kedvezőtlen hatással lehetnek az áramellátására. Nemcsak a munkához használt számítógépek, de hálózatok üzemeltetéséhez szükséges szerverek is meghibásodhatnak, tönkre mehetnek. A szünetmentes tápegységek meghatározott ideig biztosíthatják az elektronikai eszközeink működéséhez szükséges energiaforrást.


Szünetmentes energiaellátás irodája és családi számítógépjei számára

Mind a nagyobb létszámú számítógépparkkal rendelkező, mind pedig a kisebb irodák hálózati rendszerei, otthonok számítógépei is rosszul reagálnak az energia ingadozásra, vagyis az időjárás viszontagságai, az eszközökön is nyomot tudnak hagyni. A vezeték nélküli berendezések (routerek, modemek), számítógépek, televíziók, biztonsági rendszerek, játékkonzolok, mobil eszközök mind mind érzékenyek a hosszabb-rövidebb ideig tartó áramkimaradásra, áramingadozásra. A szünetmentes tápegység használata szinte elengedhetetlen, hiszen akkumulátorai segítségével a szolgáltatás leállása ellenére is biztosítani tudja a folyamatos áramellátást. Így, a szervereken futó alkalmazások, programok és szoftverek, hiba nélkül tudnak működni. Szükség lehet rá a mindennapi irodai folyamatokhoz, az adatvesztések megelőzéshez. A számlázó programoknál egy rövidke leállás is komoly kellemetlenségeket tud okozni, amennyiben addigra már húsz vagy akár harminc tételt is felvittünk.  De ugyanilyen lényeges a stabil és konstans elérhetőséghez, az utólagos állítgatások elkerüléséhez, és az eszközcserék kiküszöböléséhez is.

Tehát szó szerint időt és energiát spórolhatunk meg, ha még időben felkészülünk a hálózati áram leállására egy megfelelő teljesítményű szünetmentes tápegység segítségével.

 

Adatok, beállítások, mentések – Valamennyi vállalat szerves részei

Mivel a szervereken, asztali gépeken tárolt információk, adatok és beállítások értéke minden vállalkozás számára meglehetősen nagy, és ezek az érzékeny eszközök rosszul viselik a feszültség ingadozásokat, a legtöbb cég igyekszik gondoskodni a megfelelő védelemről. A túlfeszültség védelembe vagy szünetmentes áramforrásba (UPS) való beruházás viszonylag hamar meg fog térülni, amennyiben a leginkább alkalmas eszközt választjuk. Ehhez figyelembe kell venni a fogyasztók tulajdonságait és igényeit. Kezdetben szinte csak a nagyvállalatok engedhettek meg magunknak ilyen irányú beruházásokat, mára azonban a szünetmentes tápegységek kicsik, költség-hatékonyak és rendkívül megbízhatók. Különösebb gondoskodást, karbantartást nem igényelnek, hosszú évekig kitűnően szolgálnak.


Hasonló bejegyzés:
Kapcsolat
Szolgáltatásaink
Információ
Rólunk