Webáruház

Szaküzlet

Szerviz

Szoftver- és honlapfejlesztés

IT biztonság

Vállalati megoldások
Blog
City Board – utazz majdnem úgy, mint Marty McFly!
2017. 04. 12.

A GoClever egy lengyel cég, lassan már 10 éve azon dolgoznak, hogy innovatív, könnyen használható de elérhető árú különféle technikai eszközöket fejlesszenek. Az okos eszközök elterjedésével ők is tartják az iramot, termékeik között van a mostanság felkapott VR szemüveg, okosmérleg, GPS, tablet, okosórák és még sok más hasznos kütyü, amit könnyűszerrel használhatunk pillanatok alatt az okostelefonunkkal vagy tabletünkkel szinkronizálva.
Ezeket az eszközöket is megnézheted a webshopunkban itt.

A deszka
Mint írtuk, a GoClever cég olcsó és innovatív dolgokat gyárt, így született meg az elektromos Segway-től olcsóbb, kisebb, egyszerűbb kétkerekű jármű, ami új színt visz a közlekedésbe. Maga az eszköz nem nagyobb egy sima gördeszkánál, robosztus, műanyag ház borítja, ami strapabíró, nem fog eltörni még a kezdeti bénázások és esések közben sem. A borítás alatt Li-Ion akkumulátor rejtőzik, ez biztosítja, hogy minden erőfeszítés nélkül vidáman gurulhassunk el a boltba, munkahelyre vagy a suliba.

Utazás
Akinek nincsen deszkás vagy koris múltja, annak sem kell aggódni, a City Board használata nagyon könnyű, nem igényel különösebb felkészülést, ám ha valakinek mégis van, pillanatok alatt gurigázhat a járdán vele. Leírás szerint 20 perc alatt minden csínját-bínját el lehet sajátítani. Az eszköz önkiegyensúlyozó giroszkópérzékelőt használ, minden erőfeszítés és különösebb mozdulat nélkül intuítív egyensúlyozással tudjuk irányítani. Enyhe előre- vagy hátradőléssel valamint kis lábmozdulattal kormányozhatjuk a deszkát – gyorsíthatunk, lassíthatunk, fékezhetünk… de kis gyakorlással körbe-körbe is tudunk vele forogni és még sok trükköt lehet megtanulni, a youtube-on sok ilyen videót látni, a gyártó hivatalos videója itt látható. A kulcsszó természetesen a számítógép, a szoftver intelligensen korrigálja a hibákat, figyeli, hogy lejt-e az út, vagy dombon haladunk felfelé, javít és kiegyensúlyoz, ha esetleg megcsúszna a kerék esőben vagy fennakadnánk egy kavicson.

Használat
Ez az eszköz biztosan szórakozást visz a mindennapi közlekedésbe. A kialakítása miatt bármikor elrakhatjuk a táskánkba (a hordtáskát mellékelik a board-hoz a töltővel együtt), felszállhatunk a tömegközlekedésre, majd ismét a City Board-al navigálhatunk az utcán gyaloglók között, de akár az egész utat is meg tudjuk tenni vele, hiszen egy töltéssel 20km-t lehet  utazni max. 15km/h sebességgel, sőt, nyugodtan tervezhetjük a hazautat is vele, hiszen a töltési ciklusa 2 óra, ami alatt teljesen feltölti az akkumulátorokat. Vastag 6.5″-os, tömör kerekekkel látták el, ami defektmentes és nehezen hajlamos elkopni, akár esőben, egy szál ernyővel a kezünkben vidáman utazhatunk raja, miközben jót mulathatunk néhány ember minket mustráló arckifejezésén. Nem kell félünk attól sem, hogy lecsúszik a lábunk róla, hiszen a lábrésznél bordázott-gumírozott borítást kapott, így stabilan tudunk állni rajta.

Technika
A deszka közepén egy akkumulátor töltöttség jelző és egy állapot visszajelző led kapott helyet, ami akkor gyullad ki, ha használatba vesszük az eszközünk és ráállunk. Az elejére mindkét lábunkhoz led lámpákat szereltek, amiknek sajnos ahhoz nincs elég fényereje, hogy éjszaka bevilágítsák az utat, fényviszonyoktól függetlenül akkor kapcsolnak be, ha rálépünk a City Board-ra. A hátulján találjuk a ki/be kapcsoló gombot és a töltőcsatlakozót. Működés közben teljesen hangtalan, az átlag utazósebességgel vígan suhanva leelőzhetünk vele fütyörészve egy futót vagy sétálót.

A kínálat
A nekünk leginkább tetsző City Board-ot többféle színből és típusból választhatjuk ki, vannak kicsit off-road stílusra hajazó board-ok is, amik jobban bírják a göröngyös utat, akár macskakövön, füvön és földúton is utazhatunk rajtuk, de mindegyik típus masszív, és tartós, rendszeres használatra tervezték. Választhatunk olyat, amit bluetooth-on keresztül össze lehet kötni a mobilunkkal vagy más zenelejátszóval, így menet közben szólhatnak a kedvenc utazós zenéink a Spotify-ról, vagy a zenetárunkból. A SUV típust például nem tömör gumival szerelik, a kerékpárokhoz hasonlóan egy felfújható belső gumitömlő van benne, amit ha puhábbra fújunk, elnyelik a kemény terepen szerzett ütéseket, teljesen felfújva pedig gyorsabban haladhatunk vele sima aszfalton.

Végezetül
A City Board szórakoztatóan forradalmiasítja a közlekedést. Boltba menni? Gyalog unalmas… Akinek nem jön be a biciklizés vagy a gördeszkázás, de mégsem szeretne mindig autóba ülni, bátran válassza ezt a remek eszközt a GoClever-től. Biztonságos, teljes mértékben környezetbarát és nagyon menő, biztos sok szempár fog ránk ragadni vágyakozva és sokan fognak kérdezősködni felőle, mi pedig bátran ajánlhatjuk ezt a remek cuccot, akár ajándékba, akár saját magunknak, hiszen nem drágább egy kerékpárnál.

Webáruházunkban raktárról elérhető több típus is, így bárki ki tudja választani a magának megfelelőt.
Akinek esetleg mégsem jönne be a gördeszka stílus, az választhatja a gyártó City Rider ultrakönnyű elektromos rollerét, erről egy másik cikkben írunk.

-Kovács Zsolt-


Hasonló bejegyzés:
Kapcsolat
Szolgáltatásaink
Információ
Rólunk