Webáruház

Szaküzlet

Szerviz

Szoftver- és honlapfejlesztés

IT biztonság

Vállalati megoldások
Blog
A titok, hogy hogyan legyünk online is biztonságban 4/1.
2016. 05. 20.

Az szinte lehetetlen, hogy 100%-os biztonságban legyenek az online dolgaink, de talán mégis van néhány olyan trükk, amely nem mindenki számára nyilvánvaló. Új, négyrészes blog sorozatunkban megpróbálunk pár, jó tanácsokat adni.

Miért kellene aggódnom egyáltalán az online biztonság miatt?

Elég nagy önbecsapás volna azt feltételezni, hogy csak a nagy cégeknek vagy a celebeknek kell aggódniuk saját online biztonságuk miatt. Miért is lennének érdekesebbek egy ismeretlen hekker számára az mi fotóink, ha ott vannak Jennifer Lawrence vagy egyéb más A-listás hollywoodi híresség képei is?

Az igazság az, hogy mindannyiunknak vannak olyan képei, üzenetei – a hitelkártyánk adatai -, amiket szeretnénk titokban vagy legalábbis magánkézben tartani. A washingtoni Think Tank Center for Strategic and International Studies és a McAfee jelentése szerint, több mint 40 millió ember személyes adatait lopták el tavalyi években az Egyesült Államokban, valamint 54 millió emberét Törökországban, 20 millióét Koreában, 16 millióét Németországban és több mint 20 millióét Kínában.

Hiba lenne azt gondolni, hogy azok az adatok, amiket online tárolunk, 100 százalékos biztonságban vannak. Ugyanakkor azt is nagy butaság lenne, ha azt hinnénk, hogy semmit nem tehetünk azért, hogy nagyobb biztonságban tudhassuk az email hozzáférésünket, adatainkat vagy fotóinkat, amelyeket online felhőben tárolunk. Persze ez egy kis plusz kényelmetlenséggel jár.

mancoffeetablet

Biztos vagyok benne, hogy semmit nem fogok online felhőben tárolni, de azért köszi…

Talán az összes celeb ezt gondolta, akinek nem is olyan régen szivárogtak ki a meztelen fotói. De tulajdonképpen a felhő-szolgáltatás manapság már egy eléggé alap dologgá nőtte ki magát. Az okos telefonjaink vagy egyéb más eszközeink feltöltik az adatainkat egy távoli szerverre. Sokan viszont akaratlanul. Ha aggódsz amiatt, hogy esetleg néhány fotód rosszindulatú kezek közé kerül, okos gondolat volna megnézni a telefonod beállításait, hiszen könnyen lehet, hogy az elkészült fotók automatikusan felmásolódnak a felhőbe.

Afelől azonban semmi kétségünk nincsen, hogy a felhő-technológia nagyon hasznos is lehet – kérdezz csak meg bárkit, akitől ellopták a fotóikat, adataikat, csak mert ellopták a telefonjukat. Szerencsére azért van néhány dolog, amit megtehetsz, hogy biztonságosabbá tedd az adataidat, amelyeket felhőben tárolsz. A legfontosabb, hogy egy erős és biztonságos jelszót használj!

Folytatjuk…


Hasonló bejegyzés:
Kapcsolat
Szolgáltatásaink
Információ
Rólunk