Webáruház

Szaküzlet

Szerviz

Szoftver- és honlapfejlesztés

IT biztonság

Vállalati megoldások
Blog
Lila, a védelem színe
2017. 05. 05.

A Western Digital cég a különböző termékcsaládjait színekkel látta el feladatköreikre kategorizálva, így könnyedén ki tudjuk választani a nekünk megfelelőt, ráadásul a merevlemezünk kifejezetten az adott munkakörre lett kifejlesztve.

A megfelelő meghajtó a megfelelő munkához

A WD a termékeit a megjelenés előtt egy kiterjedt funkcionális teszteknek (F.I.T.) veti alá, ezzel biztosítva, hogy következetesen megfeleljenek a minőségi és megbízhatósági elvárásoknak.
Így lett tehát WD Red – NAS rendszerekhez, WD Blue – hétköznapi használatra, WD Green – ha nagy tárolókapacitásra van szükségünk, WD Black – akinek a kiemelkedő teljesítmény a fontos, és amiről most írni fogunk, a WD Purple, amit kifejezetten megfigyelő rendszerekhez ajánlanak. Ez a sorozat most egy új speciális modellel, a legnagyobb kapacitású 10TB-os eszközzel gyarapodott.

Ennek a különlegessége, hogy a házat hermetikusan lezárva, héliummal töltötték fel, így tudták elérni ezt a hatalmas tárolókapacitást.
Erről a HelioSeal technológiáról nemrég írtunk ebben a cikkben.

Több kamera, több tiszta kép, több felügyelet

A WD Purple akár többlemezes biztonságtechnikai rendszerekben is helyet kaphat, ahol éves szinten 180 TB-nyi adatforgalommal terhelhető és 24/7 működésre tervezték. A többi típustól az különbözteti meg, hogy kifejezetten a biztonsági rendszerek széles skálájával való kompatibilitásra tervezték, tehát azonnal felismeri és kezelni fogja a legtöbb kamerát, így nagyon egyszerűen és gyorsan lehet integrálni mind az új, mind a már meglévő rendszerekbe.

Nyugodtan rábízhatjuk bármilyen értékünk védelmét, a szabadalmaztatott AllFrame 4K technológia ATA közvetítést használ a képkocka és pixelvesztés csökkentésére, eközben növelve a visszajátszás minőségét is. Sokan helytelenül asztali-meghajtókat használnak megfigyelési célra, ilyen esetekben gyakran fordul elő hiba, videomegszakadás. A WD Purple arra lett tervezve, hogy akár 64 db HD kamera összes képkockája egyesével visszanézhető legyen bárhol, bármikor.

A több kevesebb – maximális biztonság és takarékosság egyszerre

A folyamatosan működő rendszereknél igen fontos tényező az alacsony fogyasztás és a lehető legkevesebb melegedés. A WD Purple a gyorsítótár-menedzselő, IntelliSeek technológiát használja, ami annyit tesz, hogy a meghajtó kiszámítja magának a megfelelő keresősebességet, ami csökkenti az energiafogyasztást, a vibrációt, így egy ilyen eszköz vásárlásával, nyugodtak lehetünk, hogy hosszútávú és megtérülő lesz a befektetésünk, ezen felül a gyártó 3 év globális garanciát ad minden Purple termékre.

Felügyelet, korlátok nélkül – 10TB védelem

A héliummal töltött 10 terrás merevlemez már kapható, természetesen 3.5 hüvelykes méretben, SATA 6Gbps csatlakozóval kerül gyártásra, a korongjai 5400-as fordulatszámon pörögnek, 256MB cache memóriával. A folyamatos konstans írás mellett rendkívül jó sebességgel olvasható vissza róla az adat.

– Kovács Zsolt –


Hasonló bejegyzés:
Kapcsolat
Szolgáltatásaink
Információ
Rólunk